Hebben hackers vrij spel in uw webshop?

12 september 2017 Leestijd: 2 min

Als uw webshop even niet bereikbaar is, kan dat een enorm inkomstenverlies betekenen. Het is dan ook cruciaal dat u uw webshop maximaal beveiligt, tegen alle vormen van cybercriminaliteit. Met de securityaudit van SafeShops zet u alvast een grote stap in de goede richting. Het bijhorende securitylabel zorgt voor de nodige gemoedsrust, bij u én uw klanten.

SafeShops.be is een vzw die het vertrouwen van Belgische consumenten in e-commerce wil verhogen. Dat doen ze met een eigen kwaliteitslabel voor consumentenbescherming en privacy en – sinds kort – ook met een eigen securitylabel. De aanpak is twee keer dezelfde: wie de audit van de SafeShops-experts zonder kleerscheuren doorkomt, mag het label op z’n website plaatsen. Perfect om het consumentenvertrouwen op te krikken!

Wat houdt de securityaudit precies in?

 SafeShops ontwikkelde de audit op basis van de ISO 27001-norm. Dat betekent dat bij de audit onder meer de volgende zaken onder de loep genomen worden:

  • Hebt u een goede SSL (Secure Socket Layer)-setup en security policy?
  • Hoe verloopt uw vertrouwelijke communicatie?
  • Hoe en waar slaat u vertrouwelijke data op?
  • Hoe krijgen medewerkers toegang tot vertrouwelijke data?
  • Hebt u een goede veiligheidsinfrastructuur?
  • Verlopen financiële transacties via uw webshop waterdicht?

De SafeShops-experts brengen trouwens niet alleen alles in kaart, ze geven u ook advies en concrete tips & tricks om uw securitybeleid en -infrastructuur aan te passen waar nodig. Zo weet u direct hoe u zowel uw webshop als uw online bezoekers maximaal kunt beschermen. Sommige ingrepen zullen zelfs resulteren in een hogere ranking in de Google-zoekresultaten.

Voor webshops met het SafeShops-kwaliteitslabel

Het securitylabel kan enkel behaald worden door webshops die het SafeShops-kwaliteitslabel al hebben. Voor webshops die het kwaliteitslabel nog niet hebben of die nog niet klaar zijn voor de hele securityprocedure, voorziet SafeShops met de ‘Starters Audit’ een tussenstap.

 

Meer info over het securitylabel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *