“Onze webshop opzetten was een fluitje van een cent.”

23 september 2020 Leestijd: 2 min

Geen technische kennis en schrik voor het logistieke. Net zoals bij veel andere ondernemers waren dat voor zussen Evi en Sigrid Dehauwere genoeg redenen om een webshop onderaan hun to-dolijst te houden. Toen sloeg corona keihard toe. Dankzij elkezaakonline.be verkopen ze hun hebbedingen voor je interieur nu toch online.

 

Homeware en lekker eten

In 2014 hielden Evi en Sigrid De wereld van Alice boven het doopvont. Een conceptstore met een koffie- en lunchbar, een plek voor workshops en een winkel met tweedehands kinderkleding. “Met Alice wilden we het creatieve stadsgevoel naar Merchtem brengen. Dat werd gesmaakt.” 6 jaar later is Alice geëvolueerd. De workshops en kinderkleding maakten plaats voor homeware, de favoriete theeën van de zussen en ander lekkers.

 

        

 

De drempel van de webshop

“Voor een webshop hadden we vage plannen. Het stond ergens onderaan onze to-dolijst en bleef daar ook staan. We zijn geen helden op IT-gebied en het leek ons heel moeilijk om het logistieke deel van de verzendingen te organiseren. Aan de andere kant voelden we de behoefte groeien om onze ‘hebbedingen voor je interieur’ zoals we onze homeware zelf noemen ook buiten de eerder beperkte openingsuren van De wereld van Alice te verkopen. Ook de klanten vroegen er meer en meer naar.”

 

In een-twee-drie een webshop

En toen kwam COVID-19, het virus dat alle zelfstandigen en kmo’s een mokerslag vanjewelste verkocht. “Gelukkig zijn bpost en Shopitag met elkezaakonline.be gestart. We beslisten snel om mee op de kar te springen. Ondanks onze beperkte digitale skills was het een fluitje van een cent om een webshop te maken en onze producten met bijpassende foto’s en beschrijvingen online te zetten. De weinige vragen die we hadden, werden via chat meteen door Shopitag beantwoord.”

 

Gemak van begin tot eind

“Dankzij elkezaakonline.be is een webshop runnen heel makkelijk. Een nieuw product staat in enkele muisklikken online. bpost neemt de hele verzending uit handen. Ze halen elke dag de pakjes op en leveren ze de volgende werkdag bij onze klanten. We hoeven alleen de bestellingen in te pakken en de verzendetiketten af te drukken en op de pakjes te kleven. We zullen de komende maanden ongetwijfeld nog wat zaken moeten aanpassen, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat even makkelijk gaat als de opstart.”

Start je webshop in nog geen 30 minuten

 

ontdek de webshop van De wereld van Alice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *