In enkele muisklikken stond mijn webshop online.

30 juli 2020 Leestijd: 3 min

   

Ik kan me nu 100% focussen op wat belangrijk is voor mijn zaak dankzij de beste partners die me helpen met al de rest

De online verkoop van SWEET-SWITCH® boomt sinds corona. Straf is dat dit ondernemer Sven Algoet lukt zonder grote zorgen en grote investeringen. “bpost en  Shopitag maken het me zo gemakkelijk bij het online verkopen van mijn suikervrij lekkers”, zegt Sven. “Ook als ik morgen tien keer zoveel verkoop, lukt dit vlot.”

Geen IT-kennis. Geen tijd. De zogenaamd hoge kost van een webshop. De logistieke moeilijkheden… Dit zijn enkele argumenten die veel Belgische ondernemers en zelfstandigen weerhouden om met een online winkel te starten. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. Met elkezaakonline.be van bpost en Shopitag heeft elke zaak op dertig minuten zijn webwinkel. Met de geïntegreerde oplossing is er geen enkele reden meer om de eerste stappen in e-commerce uit te stellen.

 

Meer online verkoop

“Sinds corona kopen veel meer mensen online”, merkt Sven op. “Ze leerden SWEET-SWITCH® kennen in de supermarkt of op de luchthaven en ontdekken nu een veel ruimer assortiment in de  SWEET-SWITCH®-webshop. We verzonden net nog pakketjes naar online klanten, inclusief enkele gratis staaltjes en persoonlijk bedankkaartje.”

Wat opvallend is in dit digitale verhaal? Dat SWEET-SWITCH® nu nog sneller een grote speler kan worden in dit marktsegment, zonder grote investeringen te moeten doen. Want dankzij het e-commerce platform en bpost kunnen ze nu – letterlijk – de hele wereld bedienen op een eenvoudige manier.

 

Eenvoudiger, sneller en goedkoper

“Ik heb genoeg aan een laptop met printer”, zegt Sven. “Mijn webshop maakte ik heel eenvoudig met Shopitag, gelinkt aan de verzendservice van bpost. Eenvoudiger, sneller en goedkoper kan niet. Producten online plaatsen is even eenvoudig als een bericht op Facebook posten. Wanneer iemand een bestelling plaatst, kan ik meteen het kant-en-klaar verzendlabel printen. Vervolgens haalt de postbode elke dag mijn pakjes op. Ze worden gewogen en meteen verzonden naar mijn klanten. Achteraf krijg ik één overzichtelijke factuur per maand met alle verzendingen, hun gewicht en kostprijs.”

“Door de verregaande integratie en overzichtelijke facturen maakt bpost het me vandaag al zo gemakkelijk, dat ik binnenkort plan om meer taken aan hen uit te besteden.”

 

Zonder problemen maal 10

Bijkomend voordeel van het verregaand uitbesteden aan gespecialiseerde partners is de schaalbaarheid. “Zelfs als ik morgen tien keer zoveel verkoop, lukt dat vlot”, rekent Sven. “Mijn webshop groeit mee zonder dat ik moet investeren in servers, een straffer netwerk en een IT-er. Ook bpost kan zonder problemen het tienvoud versturen. Daarom zou ik elke ondernemer aanraden om zoveel mogelijk uit te besteden. Je zoekt beter één keer naar een goede partner dan alles zelf te blijven doen. Ondertussen kan je je, zoals ik, 100% concentreren op de belangrijke kerntaken.”

 

Open ook gemakkelijk je eigen online winkel

Bouw je net zoals Sven Algoet van SWEET-SWITCH® aan een groeiverhaal? Start dan gemakkelijk vandaag je eigen online winkel. Profiteer van de online oplossing van bpost en Shopitag. Geniet van de beschikbare experts en van de voordelige verzendoplossingen. Want wij van bpost geloven dat elke zaak online kan. Hierin nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op.

 

Geniet nu van het welkomstaanbod van Elke zaak online. Klik door naar elkezaakonline.be

 

 

“Producten online plaatsen op Shopitag is even eenvoudig als een bericht op Facebook posten.”

Sven Algoet

CEO, eigenaar en oprichter van SWEET-SWITCH®

 

“Als ik morgen tien keer zoveel verkoop, lukt dat vlot. Mijn webshop groeit mee zonder dat ik moet investeren in servers, een straffer netwerk en een IT-er.”

Sven Algoet

CEO, eigenaar en oprichter van SWEET-SWITCH®

 Start je eigen online winkel op 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *