Hoe sterk is de cross-border markt in België?

18 september 2017 Leestijd: 2 min

Belgische klanten kopen online heel wat producten in buitenlandse webshops, gelet op de voordelige ligging van België in het hart van Europa. Bovendien zette België zijn eerste stappen in de e-commercemarkt relatief laat. Daarom kochten veel Belgen online producten uit buurlanden zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk.

België is opgedeeld in twee gebieden, Vlaanderen en Wallonië, elk met hun eigen taal en cultuur. Belgische e-tailers die het hele land willen bereiken, staan voor dezelfde uitdagingen als wanneer ze op verschillende buitenlandse markten zouden mikken. Tot op een zekere hoogte voelen Waalse consumenten zich meer op hun gemak bij Franse e-tailers dan bij Vlaamse, terwijl sommige Vlaamse consumenten mogelijk de voorkeur geven aan Nederlandse handelszaken.

De top 100 online winkels in België haalden van 2014 tot 2015 een omzet van € 2,6 miljard ($ 2,96 miljard), maar 72% van die omzet was afkomstig van buitenlandse consumenten.14 Dat is een groot aandeel, maar minder dan tijdens het jaar ervoor, toen het percentage 75% bedroeg. Van dat percentage vormen Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Spanje de top 5 buitenlandse markten voor de Belgische e-tailers.

 

   Download nu onze white paper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *