Hoe groot is de e-commercemarkt in Nederland?

18 september 2017 Leestijd: 1 min

Vandaag woont drie kwart van de Nederlanders in steden en woont bijna de helft van de totale bevolking in een van de vier volgende provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland (op een totaal van 12 provincies).

Er wordt verwacht dat de Nederlandse steden minstens tot het jaar 2040 sterk zullen blijven groeien en de omliggende voorsteden en zelfs vele gebieden binnen pendelafstand zullen opslokken. Door de snelle verstedelijking van Nederland heeft het land een ongeziene technologische en commerciële groei beleefd, en is het vandaag een geduchte speler op de wereldwijde e-commercemarkt.

Dankzij zijn hoge internetpenetratiegraad, vele breedbandverbindingen en een meerderheid van de bevolking die in stedelijke gebieden leeft, is Nederland uitermate geschikt voor e-commerce. Van de bijna 17 miljoen inwoners deden net geen 13 miljoen Nederlanders online aankopen in 2015, volgens de Ecommerce Foundation.

 

Tegelijk bleek uit een ander onderzoek dat de online aankopen tussen 2015 en 2016 met meer dan 16% zijn gestegen. De totale verkoop via het internet in Nederland in 2016 wordt geraamd op meer dan € 18 miljard ($ 19 miljard).

 

    Download nu de volledige Country Factsheet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *