bpost test de bottle box: laat flessen bezorgen zonder zorgen

16 januari 2019 Leestijd: 2 min

Van relatiegeschenk tot bedanking, zowel particulieren als bedrijven drukken hun appreciatie graag uit met een fles. Maar die fles opsturen, doen we vooralsnog veel minder – uit schrik dat ze tijdens het transport zal breken. Met de bottle box testte bpost een unieke verpakking waarmee u zonder zorgen flessen laat bezorgen.

 

Van de klassieke wijn- of champagnefles tot een exclusieve olijfolie of gin: een relatiegeschenk of attentie komt vaak in een glazen fles. Maar zo populair een fles als cadeau is, zo twijfelachtig staan we tegenover de levering ervan. Instinctief vertrouwen we het (nog) niet de – toch vaak dure – flessen te versturen of te laten opsturen.

Vrees voor schade tijdens het transport

Onderzoek van Gfk Belgium voor bpost over het online aankopen van wijn bevestigt dat. Hoewel een grotere online wijnmarkt lagere prijzen, een grotere keuze en meer comfort met zich kunnen meebrengen, geeft maar liefst 73% van de Belgen aan wijn nooit online te kopen uit vrees dat de fles niet heel op z’n bestemming geraakt. En niet alleen particulieren hebben hun twijfels. Hoewel ze het potentieel ervan inzien, hebben nog maar weinig wijnhandelaars een webshop. Wat hen tegenhoudt? Het extra werk en – inderdaad – de vrees voor schade bij de levering.

Getest door bpost: de bottle box

bpost luisterde goed naar de twijfels van zowel particulieren, bedrijven en webshops en testte de bottle box. De bottle box is een unieke verpakking die garandeert dat de fles veilig en wel op z’n bestemming geraakt. Met een regionale test wou bpost bekijken of deze box een oplossing kan zijn voor de aangehaalde problemen.

De doos scoort sterk op drie punten:

  • Verpakking: de bottle box is een verpakking die specifiek ontworpen werd voor het verzenden van flessen en die dus tegen een stootje kan.
  • Verzending: bpost zorgt er voor dat elke bottle box in de beste omstandigheden verzonden wordt.
  • Verzekering: de inhoud van een bottle box is automatisch verzekerd.

 

De test liep van 14/12/18 tot 18/1/19 in een selectie van postkantoren en postpunten. We verwerken de resultaten van deze test eind januari en houden u zeker op de hoogte van de ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *