bpack XL ziet het groot

29 mei 2018 Leestijd: 2 min

Vroeger mochten pakketten die door bpost geleverd werden, niet zwaarder zijn dan 30 kg. Met de komst van bpack XL behoort die beperking tot het verleden. Door deze nieuwe service kunt u nu ook vlot huishoudtoestellen, meubels, speeltuigen of fitnesstoestellen door bpost laten leveren.

bpack XL

bpost werkt sinds kort samen met Dynalogic. Door deze partnership kunnen we nu pakketten tot 150 kg leveren. Deze nieuwe service, die luistert naar de naam bpack XL, biedt zowel voordelen aan u als aan uw klanten.

Wat houdt de service van bpack XL in ?

Met bpack XL wordt bpost ook uw partner voor grote en zware leveringen. Pakketten mogen nu tot 150 kg wegen en het totaal van de zijden van de verpakking mag 5,5 meter zijn. De pakketten worden de dag na aanmelding al aan de deur van uw klant geleverd. Voor goederen die nog groter en zwaarder zijn, kunt u een beroep doen op Euro-Sprinters, een dochteronderneming van bpost. vec bpack XL

Wat zijn de voordelen voor u en uw klanten ?

Grote en zware pakketten via bpost laten verzenden, brengt heel wat voordelen met zich mee.  Zowel u als uw klanten kunnen genieten van de kwaliteits- en servicegaranties van bpost.

Uw voordelen:

 • De klant wordt gevraagd om te handtekenen bij ontvangst, zo bent u zeker dat de goederen bij de juiste persoon zijn afgeleverd.
 • Een standaard schadevergoeding tot € 10,37/kg is in de service inbegrepen.
 • De prijs van de bpack XL-verzendingen is afhankelijk van het totale aantal pakketten dat u via bpack XL verstuurt: hoe meer leveringen, hoe interessanter de tarieven.

De voordelen voor uw klanten:

 • Via de Track & Trace-toepassing van Dynalogic kunnen uw klanten hun bestelling op de voet volgen.
 • Op de dag van de levering ontvangen uw klanten een e-mail met een indicatie van het leveringstijdstip.
 • Bij afwezigheid van de klant wordt er de volgende dag automatisch een nieuwe levering voorzien. De klant kan eventueel een ander leveringsmoment aangeven via Track & Trace.

Hoe gaat u te werk ?

 1. Maak uw pakketten
  Gebruik voor het inpakken van goederen die u via bpack XL wil versturen, bij voorkeur stevige kartonnen dozen. Zorg ervoor dat de afmetingen binnen de toegelaten marges vallen en dat het pakket geen verboden producten bevat. U leest alle details op de productpagina van bpack XL.
 2. Frankeer uw pakketten
  U frankeert de verzendingen door op elke doos een verzendetiket te kleven. Dit etiket kunt u online afdrukken via de LCI (Large Customer Interface). Via deze weg bezorgt u ons ook alle gegevens over het pakket en de juiste adresgegevens van de bestemmeling.
 3. Bezorg ons uw pakketten
  Na de voorbereiding kunt u het pakket afleveren bij onze partner Dynalogic. De facturatie van deze XL-zendingen volgt maandelijks.

Voor meer informatie kunt u terecht op de productpagina van bpack XL. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw Account Manager of met onze klantendienst op het nummer 02 201 11 11.

 

Ontdek alles over bpack XL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *